20 October 2009

Hang Tuah Gagal SPM ....

video
Lawak .... lawak

12 October 2009

Lagu JKR

Persembahan Koir JKR Selangor sempena Majlis Penganugerahan Sijil Perkhidmatan Cemerlang 2008 dan Sijil Penghargaan Pesara 2009 pada hari Selasa, 4 Ogos 2009 di Dewan Auditorium Jubli Perak, Shah Alam
video
Harap maaf kualiti audio dan gambar kurang memuaskan

20 September 2009

Salam Aidilfitri


Salam Aidilfitri 1430H
Ingatan Tulus Ikhlas :
Masrul Khair Bin Mahmud, Noraizah Binti Mohamed Ghazali & Muhammad Zafran Alif

14 September 2009

Terhantuk ....

Ini cerita malam tadi. Lebih kurang 11.00 lama selepas balik dari Jusco shopping barang raya MZA, baru nak berehat, Mama menjerit. Muka MZA penuh darah. Rupa-rupanya dia terhantuk kat rak almari. Banyak juga darah yang keluar. Mula-mula tekap ngan kapas bagi darah berhenti. Nampak luka macam sikit sahaja. Lama-lama luka tu macam nampak koyak dalam. Nak tak nak, kena laa bawak gi jumpa doktor. Mana nak carik klinik bukak malam-malam nie. Klinik panel mama tutup pukul 10 malam. Jumpa klnik 24 jam kat Bukit Jelutong, kena laa tunggu doktor jap sebab doktor balik umah. On Call. Doktor tengok luka, cadang bawak terus ke hospital sebab luka tu kena jahit. Kat klinik kalau budak umur 8 tahun ke atas tak ada masalah. Nie budak 2 tahun. Terpaksa laa bawak gi hospital. Tak melengah masa terus ke Selangor Medical Centre. Terus masuk ke bahagian kecemasan. Bagus layanan kakitangan kat sini. Pegawai Perubatan cadangkan kalau jahit mungkin tak bagus sebab nanti ada parut, dia cadangakan gunakan jenis yang tampal. Aku nak sebut pong tak reti. Yang tak bernasib baiknya, barang tu pulak dah abis. So, dia cadangkan pergi ke Darul Ehsan Medical Centre. Apa boleh buat, terus ke DEMC. Sampai sana, dah jam 12.00 tengah malam. Ada beberapa pesakit luar. Kena laa tunggu sat. Pegawai Perubatan cakap luka tu tak payah jahit, guna gam saja. Dah cuci luka tu, satu tiub leleh macam gam kat luka tu dan siap. Tutup ngan kapas. Dia cadangkan buat x-ray mana tau kalau ada apa-apa kena kat kepala. Tunggu masa nak x-ray, mama ngan MZA dah terlelap. Dah x ray, pegawai perubatan panggil cakap tak de apa-apa yang hendak dirisaukan. Cuma kena tengok perkembangan MZA pasni demam ke .. dok diam jer ker ... Masuk kereta jer, MZA macam dah tak de apa-apa jer ... Tengok cergas jer ... Harap-harap tak de apa-apa. Pagi tadi risau jugak, kot-kot demam ker .. Alhamdulillah ok ...

11 September 2009

Gen2 terbakar ....

Kejadian ini berlaku berhampiran Lapangan Terbang Subang. Kemalangan 'langgar belakang' antara kereta Nissan Bluebird dengan Gen2. Yang malang, kereta Gen2 yang melanggar dari belakang mengalami kebakaran dan Kereta Nissan tu hanya rosak bumper belakang.

04 September 2009

Kursus Desktop Productivity - Microsoft Power Point Graphics & Presentation ( Tahap 1 & 2 )

Makmal Cyber Pusat ICT
Tingkat 2, Bangunan Sultan Slahuddin Abdul Aziz Shah
Shah Alam

01 September 2009

Patin

Minggu lepas sempat laa balik ke Triang, Pahang untuk berbuka puasa dengan family mama. Kebetulan pula, kehadiran lagi satu member dalam family mama. Mama dapat anak sedara perempuan . Maknanya bertambah lagi anak sedara dan kalo tak de aral melintang tambah lagi sorang anak sedara tahun nie lagi. Sempat laa juga aku singgah membeli ikan patin untuk di bawa balik.

28 August 2009

Cornflakes Madu....

Kuih raya yang mama buat hari nie... Jika ada tempahan, sila hubungi ....

23 August 2009

Pasar Ramadhan @ Stadium Shah Alam

Terlebih dahulu, selamat berpuasa dan salam ramadhan dari aku sekeluarga. Terasa begitu cepat masa berlalu. Kini bulan Ramadhan kembali lagi. Di bulan puasa nie, kalau nak merasa apa-apa juadah, insya allah ada. Seperti kebiasaan tahun lepas, pilihan utama aku ialah pasar ramadhan di Stadium Shah Alam. Pendek kata, macam-macam ada. Yang penting, jangan diikutkan nafsu. Puasa sebulan .... makna ada lebihkurang 30 kali nak merasa makanan yang berbeza-beza. Jangan boros dan membazir. Sepanjang penelitian aku, alhamdulillah peniaga-peniaga kat sini menjaga kebersihan dan sampah. Walaupun kes penularan H1N1 semakin meningkat, kunjungan orang ramai tidak berkurangan. Sama-sama kita berdoa agar wabak ini berhenti dan tidak merebak lagi.


22 August 2009

Selamat Berpuasa ....


16 August 2009

Majlis Konvokensyen ke-12 UNITEN

16 Ogos 2009, adik bongsu aku telah menerima Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik Kuasa (Kepujian) di Majlis Konkensyen ke-12 UNITEN.


Malam sebelum itu, makan 'seafood' kat Bagan Lalang. Peghhh ... memang sedap. Ketam ada, udang ada, ikan ada, sotong ada ... Tapi apakan daya badan tidak sihat. Tak pe, lain kali datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...