08 September 2011

Hantu Bonceng

Mengisahkan Amran (Johan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya).
Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.
Bohsia itu mati ditempat kejadian dan Amran telah dikejarkan ke hospital. Hidup Amran mula berubah selepas kejadian tersebut. Setiap malam Amran akan dihantui oleh Bohsia itu. Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnya Kunyit.
Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi Amran itu. Tanpa mereka sedari, mereka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebat dengan aktiviti yang tidak sihat itu.
>Filem yang berunsur komedi seram dan pasti filem ini akan membuatkan penonton gelak tak kering gusi kerana Zizan Raja Lawak (Amran) sebagai pelakon utama di dalam Filem Hantu Bonceng ini bersama pelakon lain diantaranya Juliana Evans (Ayu), Jue Aziz (Halimaton), Cat Farish dan Taiyuddin Bakar (Kunyit).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...