16 December 2011

Lagi-lagi SBPA


Ini entri last KK bercerita mengenai SBPA. Rasanya cukuplah ulasan, komen, pertanyaan, pendapat, pandangan mengenai SBPA nie. Sepertimana maklum, Sistem SBPA yang akan dilaksanakan oleh kerajaan itu adalah bagi menggantikan Sistem Saraan Malaysia (SSM) yang digunakan sekarang seperti yang dinyatakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada pembentangan Bajet 2012 di Dewan Rakyat baru-baru ini.

Yang penting, janganlah sampai terlalu emosional dan mengikut perasaan dalam membincangkan mengenai SBPA nie. Pasti ada yang berpendapat SBPA ini baik, adil dan bagus, namun ada juga yang berpendapat sebalik. Kalau nak detail boleh klik di sini

So, KK tak nak buat sebarang spekulasi mengenai SBPA ini lagi. Terserah kepada diri sendiri dan buat keputusan tanpa sandaran pendapat dan kata-kata pihak lain. Dah besar kan ..  dah boleh fikir sendiri ... dah dengar taklimat kan ... dah tengok FB kan ....dah nonton Youtube kan ...dah baca pekeliling kan (sure ke baca )... Fikir-fikirkan, renung-renungkan .. tak setuju jangan sign ... kalau setuju SIGN je ....

.:. Betul ke khabar berita mengatakan CUEPACS akan buat Perhimpunan Bantahan SBPA. KK nak tahu gak hasilnya nanti .. sama-sama tunggu dan nantikan .:.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...